фото: ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ БН ТВ/ YOUTUBE / - фото: ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ БН ТВ/ YOUTUBE
13/01/2022 u 19:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бијељини пронађена прва лабораторија за спид: Којић у кући производио и продавао дрогу

У земљама у региону цијена килограма спида у набавци кошта између пет и шест хиљада марака, док је његова цијена приликом продаје зависницима вишеструка већа

У великој акцији бијељинске полиције ухапшен је Александар Којић (29) из Бијељине, а код кога је полиција пронашла већу количину дроге спид и лабораторију за производњу исте, потврђено је за Српскаинфо.

Према сазнањима Српскаинфо, а како преноси Блиц.рс. ово је први пут да је полиција на подручју Републике Српске пронашла лабораторију за ову врсту дроге.

У Полицијској управи Бијељина су рекли да су њихови службеници, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, а по наредби Окружног суда у Бијељини обавили претресе стана и других просторија које користи А.К. на подручју Бијељине.

– Приликом претресања породичне куће полицијски службеници су пронашли импровизовану лабораторију за производњу опојне дроге у којој је пронађено 9,197 килограма дроге спид, 22 литра метанола, једна већа дигитална вага, одређена количина новца, те већи број предмета који се користе за производњу опојне дроге спид на којима се налазе трагови опојне дроге – рекла је портпарол ПУ Бијељина Александра Марић.

Извор Српскаинфо појаснио је да је ово највероватније први пут да је на подручју Репулбике Српске пронађена импровизована лабораторија за производњу спида.

– До сада је полиција одузимала веће количине спида, или проналазила лабораторије за узгој марихуане и сканка. Занимљиво је и да ухапшени није раније био познат полицији као особа која се доводи у везу са кривичним дјелима, нити је повезиван са продајом наркотика – појашњава саговорник Српскаинфо.

Каже да је полиција радом на терену дошла до информација да се Којић бави производњом наркотика, те је покренута истрага против њега. Додао је и да се Којић раније бавио спортом.

– Полиција је упала у његову кућу и приликом претреса пронађена је поменута импровизована лабораторија. Осим тога, полиција је пронашла велике пластичне канте на којима су били трагови дроге, као и кутлаче. Сумња се да је у тим кантама мијешао и правио дрогу. Нађена је и већа количина метанола и још литар одређене киселине, а која се користи приликом производње дроге спид – истиче поменути извор.

Он додаје да је полиција том приликом пронашла и новац који највероватније потиче од продаје наркотика и то око 900 марака и 255 евра.

– Током истраге полиција је прикупила и информације да је осумњичени Којић дрогу најчешће продавао зависницима на подручју Бијељине и то у углавном у мањим количинама – рекао је извор Српскаинфо.

Према његовим ријечима, полиција ће у овом случају наставити истрагу и у наредном периоду.

– Биће проверавано да ли је Којић имао сараднике на подручју Бијељине или других градова, као и око тога како је набављао супстанце потребне за производњу спида – истиче саговорник.

У земљама у региону цијена килограма спида у набавци кошта између пет и шест хиљада марака, док је његова цијена приликом продаје зависницима вишеструка већа. Што доводи до закључка да дрога одузета од Којића вриједи више од 100.000 марака.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:12