Сутиван на Брачу / - Википедија
24/05/2022 u 19:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Хрватској на Брачу направили лажне зграде од гипса и картона па их легализовали

Ријеч је о најмање пет рјешења о изведеном стању за незаконито изграђене зграде којих уопште није ни било

Хрватски УСКОК је данас подигао оптужницу против шест особа које терети за више кривичних дјела везаних уз малверзације са земљиштем и издавањем грађевинских дозвола за непостојеће зграде на острву Брачу, које су окривљени као макете подигли од гипсаних плоча и картона и снимили их с намјером да их легализују.

"Окривљени ће одговарати због злопотребе положаја и овлашћења, подстицања и помагања у чињењу кривичног дјела кривотворења службених докуменатаи подстицања на то кривично дјело.", објављено је на страницама Ускока.  

Ријеч је о најмање пет рјешења о изведеном стању за незаконито изграђене зграде којих уопште није ни било. Намјера им је била да тако легализују непостојеће зграде и омогуће вишеструко повећање вриједности некретнина.

Осумњичени се терете се да су казнена ђела починили од 22014. до 2019.​ у Супетру, Сплиту и Жрновници​, када су фалсифицковали документацију и лажно приказали стање на терену, на основи чега су издата рјешења о изведеном стању да су у заштићеном подручју Брача постојале куће које су на тај начин легализоване.

На парцелама никада није било кућа, баш супротно, оне су рађене од гипса а на снимцима су требале послужити као доказ да су бесправни објекти изграђени прије 2011. године, до када је био рок за легализацију постојеће бесправне градње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:32