/ - FOTO ILUSTRACIJA UP TVITER
30/04/2022 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Хрватској ухапшен један од најпознатијих српских криминалаца

Посљедњи пут у јавности се о њему говорило када је објављено што је Вељко Беливук давао изјаву Тужилаштву Србије 7. фебруара ове године

На територији Хрватске ухапшен је Филип Кораћ. Ухапшен је због фалсификовања путне исправе. Кораћ се налази у притвору од уторка, преноси Аваз. Потјерница Републике Србије укинута је за њим прије двије године.

Посљедњи пут у јавности се о њему говорило када је објављено што је Вељко Беливук давао изјаву Тужилаштву Србије 7. фебруара ове године.

Кораћево име се у јавности често доводило у везу с ликвидацијама људи из криминалног миљеа у Србији, Црној Гори, па чак и у Њемачкој и Холандији. У медијима је 2016. спомињан и као организатор нереда на трибинама ФК Партизана.

За Кораћа се говорили да је у МУП-у евидентиран због наводних наношења тешких озљеда, фалсификовања новца, крађе, рекетирања, илегалног покушаја преласка границе, трговине дрогом...

Никада није осуђиван за та дјела, а једино због чега је ухапшен и задржан на испитивању у Зворнику било је убојство Чеде Ђокића, али је убрзо пуштен на слободу, пише Телеграф.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:58