Skupština Kosova / - SKUPšTINA KOSOVA
19/11/2021 u 20:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У косовском паралемнту не желе да се у бифеу служе српски производи

Захтјев за избацивање српских производа из скупштинског бифеа стиже у вријеме када косовска влада ради на смањењу увоза из Србије

Шеф кабинета предсједника Скупштине Косова, Иљир Крчељи, казао је да је од приватника који управља скупштинским бифеом затражио да више не служи производе из Србије, јер ће у супрутном бити раскинут уговор са њим, преноси Коссев.

Крчељи се уједно оградио, рекавши да бифеом управља приватник који је закључио уговор са скупштином прије 15 година, прије него што је Гљаук Коњуфца постао предсједник највишег законодавног тијела, пише Коссев.

Захтјев за избацивање српских производа из скупштинског бифеа стиже у вријеме када косовска влада ради на смањењу увоза из Србије.

Косовска влада је претходно увела антидампинг мјере од три цента по килограму на увоз животињског и живинског концентрата из Србије и још једну са истим износом на јединицу грађевинског блока поријеклом из Србије.

Уједно, јуче је најављено увођење нове мјере за кондиторске производе из Србије, што је наишло на критику званичног Београда.

Посланик опозиционе Алијансе за будућност Косова Бек Бериша затражио је раније од предсједника косовске скупштине да уклони производе српског поријекла из скупштинског бифеа.

Бериша је, како су јавили приштински медији, током сједнице ставио пиће српске производње на сједиште предсједника косовске скупштине Коњуфце и сједиште намијењено косовском премијеру.

 - У скупштинском бифеу служе се пића из Србије. Замолио сам Гљаука Коњуфцу да не дозволи да се ово пиће служи јер се они (Коњуфца и премијер Аљбин Курти) изузетно противе српским производима - казао је Бериша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 16:54