Sa liturgije u Vaznesenskoj crkvi / - FOTO: SPC
08/06/2023 u 20:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Učenici OŠ "Vladislav Ribnikar" na liturgiji u Vaznesenjskoj crkvi

Luturgiji koju je služio episkop novobrdski Ilarion prisustvovali i njihovi roditelji i nastavnici

Episkop novobrdski Ilarion koji je služio danas liturgiju u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu, kojoj su prisustvovali učenici Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i njihovi roditelji i nastavnici, istakao je da ih je "Bog sabrao da se zajedno pomolimo da bismo od njega dobili utehu i radost".

– Bio sam nedavno u posjeti vašoj školi i tada sam u razgovoru sa djecom mnogo toga naučio, zato što nekada sam Bog govori preko onih koji jednostavno razmišljaju i jednostavno govore. Sam Bog Gospod Hristos kaže da svi treba da budemo kao djeca – rekao je episkop.

Prije svega treba da znate da nas sve Bog voli i da je cio svijet stvoren iz ljubavi, da su dobro i ljubav jači od svakog zla, rekao je vladika Ilarion i dodao da je dobro već počelo da pobjeđuje, prenosi N1.

– Nešto veoma važno sam čuo u razgovoru sa vama u školi. Tada mi je jedno dijete reklo nam je potreban mir, a od drugog sam čuo da bi trebalo da budemo zajedno. Uvijek je bolje kad smo zajedno. Ljubav tjera čovjeka da bude sa drugim čovjekom. I jedna od ljepših reči koje sam tada čuo jeste da nam je potreban zagrljaj – naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:31