/ - UNSPLASH ilustracija
02/11/2023 u 14:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Učenik iz banjalučke škole prijetio đacima da će napraviti spisak likividacije

Ivana Ljubojević, direktorica OŠ "Georgij Stojkov Rakovski", potvrdila je za "Nezavisne novine" da su djevojčice iz razreda ovog đaka prijavile da je pomenuti učenik u razgovorima rekao da će napravit spisak, te da je škola obavjestila nadležne institucije o ovom nemilom događaju

Učenik viših razreda Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" u Banjaluci prijetio đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u maju u osnovoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gdje je učenik K. K. ubio osmoro đaka i radnika obezbjeđenja, pišu Nezavsine.

Ivana Ljubojević, direktorica OŠ "Georgij Stojkov Rakovski", potvrdila je za "Nezavisne novine" da su djevojčice iz razreda ovog đaka prijavile da je pomenuti učenik u razgovorima rekao da će napravit spisak, te da je škola obavjestila nadležne institucije  o ovom nemilom događaju.

"Sve je pod kontolom, policija je razgovarala sa roditeljima djeteta, kao i psihološka služba škole. Srećom nije napisan spisak, sve je poduzeto na vrijeme", kazala je Ljubojevićeva i dodala da je o ovom događaju informisan i  Centar za socijalni rad Banjaluka.

Dodaje da je juče održan Savjet roditelja u ovoj školi gdje su roditeljima prenesena dešavanja.

"Roditelji su zabrinuti, ali osjećaju se sigurnije jer smo mi sve poduzeli što je moguće da ne dođe do tragedija", kazala je Ljubojevićeva.

Kako nezvanično saznajemo, ovaj đak potiče iz problematičene porodice, te je u ranijem period sa roditeljima ovog đaka obavljani razgovori o njegovom ponašanju.

Kako je rekla Ljubojevićeva, nakon tragedija koja se desila u Beogradu, bilo je  u njihovoj školi pretećih razgovora među djecom tipa "ja ću to srediti", te da su u maju imali slučaj da im je rečeno da jedan od učenika u torbi  ima oružje.

"Srećom policijski službenik je bio tu i provjerio ruksak dijetata, gdje nije pronašao ništa", kazala je Ljubojevićeva

Dodaje da je u posljednje vrijeme veliki problem u školama što djeca zloupotrebljavaju sve,  skreću pažnju na sebe.

"Veliki problem je što djeca znaju da nemaju nikakvu odgovornost do 14 godina, već roditelji", kazala je Ljubojevićeva.

Iz Centra za socijalni rad  Banjaluka kratko su odgovorili da su danas o ovom događaju službenim putem zaprimili prijavu od Policijske stanice Banjaluka

"Mi ćemo svakako preduzeti sve mjere koje su u našoj nadležnosti", kazali su iz Centra za socijalni rad Banjaluka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:30