/ - TWITTER ANA BRNABIć
04/06/2023 u 19:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen novinar Boško Savković zbog obješene lutke Vučića na protestu

Stavlja mu se na teret krivično djelo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbjednosti

Boško Savković, pisac i novinar, uhapšen je oko podne u svom stanu, pod sumnjom da je nosio transparent na kom je bila lutka „obješenog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Kako je za Danas.rs rekla Boškova ćerka, Emilija, četvorica muškaraca pojavila su se kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje. Kaže da se nisu legitimisala.

Priveden je na informativni razgovor oko lutke koja se pojavila na njihovom transparentu koji su nosili na protestu „Srbija protiv nasilja“.

- Nas 15 se skupilo kod spomenika (Trg Nikole Pašića). Transparent je sve vrijeme bio tu i na slikama se pojavila i neka lutka. Čekamo šta će biti. Riječ je o lutki koju premijerka Srbije kači na tviter nalog. Transparent je i dalje kod nas, gledamo u njega. Inspektori koji su došli su ga vidjeli. Ali sa lutkom nemamo veze - kaže Emilija.

Ona napominje da je njen otac, Boško Savković, osnivač satiričnog lista „Naša krmača“, simbola borbe za slobodu novinarstva, kog su Vučićevi ljudi tukli po ulicama.

Boško Savković, prema posljednjim nezvaničnim informacija, sjutra će izaći pred tužioca.

Stavlja mu se na teret pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbjednosti. Određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Brnabićeva objavila sliku obješene Vučićeve lutke: Kako ovo objašnjavate djeci?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:53