Александар Јовичић / - Фејсбук
03/06/2021 u 21:43 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшен предсједник ГО Палилула и неколико грађевинских инспектора

Такође, због постоjања основа сумње да су учинили кривично дјело злоупотреба службеног положаjа ухапшени су грађевински инспектори М. М., З. Р., Ђ. Р., З. П., Г. П. и Д. Л., преносе српски медији

Полициjа jе ухапсила осам особа, међу коjима и предсjедника општине Палилула Александра Jовичића, због сумње да су омогућиле нелегалне грађевинске радове у тоj општини, преносе српски медији.

 Осумњиченима jе одређено задржавање у траjању до 48 часова.

Припадници МУП-а, Управе криминалистичке полициjе – Одељења за борбу против корупциjе и Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Посебног одељења за сузбиjање корупциjе Вишег jавног тужилаштва у Београду, ухапсили су осам особа коjе се сумњиче да су незаконитим поступањем омогућиле извођење нелегалних грађевинских радова на териториjи Општине Палилула.

– Због постоjања основане сумње да су учинили кривично дјело трговина утицаjем у саизвршилаштву ухапшени су Александар Jовичић, предсједник Градске општине Палилула и Д. В., одговорно лице за инспекциjске послова у Градскоj општини Палилула – преносе медиjи.

Такође, због постоjања основа сумње да су учинили кривично дјело злоупотреба службеног положаjа ухапшени су грађевински инспектори М. М., З. Р., Ђ. Р., З. П., Г. П. и Д. Л.  док се, поред наведеног, осумњичени Г. П. и Д. Л. терете и за кривично дјело фалсификовање службене исправе.

Александар Jовичић се сумњичи да jе утицао на Д. В. да даље утиче на грађевинске инспекторе, да злоупотребом положаjа омогуће изградњу обjекта без грађевинске дозволе на териториjи Палилуле у периоду од jула 2016. до новембра 2018. године, као и да jе од инвеститора за наведене обjекте противправно присвоjио око 28.800.000 динара.

Грађевински инспектори се сумњиче да су злоупотребом положаjа омогућили заштиту од стране инспекциjских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене обjекте, као и да су након што су у записницима и рјешењима коjе jе донијела грађевинска инспекциjа унијели неистините податке у вези са обjектима, потом исте прослиједили на озакоњење, а супротно Закону о озакоњењу обjеката.

Осумњиченима jе одређено задржавање у траjању до 48 часова и они ће, уз кривичну приjаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:47