/ - FOTO: PRINTSCREEN
23/09/2023 u 16:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšeno još devet navijača Dinamo Zagreba zbog nereda u Atini

Hrvatska novinska agencija Hina piše da je policija privela navijače postupajući po deset evropskih naloga za hapšenje koje je poslala Grčka

Hrvatska policija je uhapsila više navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba koje grčko pravosuđe povezuje s masovnim neredima u Atini u kojima je u avgustu ubijen grčki navijač, objavili su danas hrvatski mediji.

Policija se još nije zvanično oglasila, a mediji navode da je uhapšeno devet pripadnika navijačke grupe Bad Blue Boys, a za jednim se traga.

Hrvatska novinska agencija Hina piše da je policija privela navijače postupajući po deset evropskih naloga za hapšenje koje je poslala Grčka.

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske je saopštilo da su ih nadležne službe obavijestile o evropskim nalozima za hapšenje, a po kojima je policija dužna da postupa.

Rečeno je da su ti nalozi povezani s navijačkim neredima iz avgusta, o čemu nadležna grčka tijela, po dostupnim informacijama, još vode istragu.

U postupcima evropskog naloga za hapšenje, u skladu sa Zakonom o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima s državama članicama EU, ne učestvuje Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Eventualnu odluku o postupanju, odnosno mogućoj predaji donijeće, kako se dodaje u saopštenju, nadležna pravosudna tijela koja će "nastaviti da sarađuju s grčkim tijelima".

U saopštenju piše da će Vlada Hrvatske u ovom postupku nastaviti da preduzima mjere da bi hrvatskim državljanima bila obezbijeđena sva prava.

Navijač fudbalskog kluba AEK Michalis Kacuris ubijen je 7. avgusta u tuči uoči kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona, a potom su u Grčkoj uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji u zatvorima čekaju završetak istrage, dok su neki, kako se tvrdi, uspjeli da pobjegnu kući.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. decembar 2023 09:10