/ - Илустрација
22/10/2023 u 19:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukraden konj sa beogradskog Hipodroma, pa prodavan preko oglasa

Konj je ukraden prije tri godine. Javno je prodavan u oglasima, rekla je vlasnica

I. B. koja živi u Njemačkoj, konj je ukraden sa Beogradskog hipodroma prije nešto manje od tri godine. Za N1 kaže da je konja, pred odlazak u Njemačku, ostavila na čuvanje “osobi od povjerenja”, uz dozvolu da se koristi besplatno u školi jahanja. Saznaje, međutim, da je njen konj osvanuo na sajtu “kupujem prodajem” i od tada ne zna šta je sa njim.

Ona je za N1 rekla da je saznala da joj je konj otuđen/ukraden tako što su je prijatelji obavijestili da osoba (ime poznato redakciji) prodaje njenog konja preko oglasa objavljenog na internet sajtu “kupujem prodajem”, nakon čega se obratila advokatu sa molbom da spriječi prodaju.

„Konj je ukraden prije tri godine. Javno je prodavan u oglasima. Moj advokat je reagovao odmah jer ga je prodavala osoba kod koje ja nijesam ostavila konja kada sam odlazila za Njemačku. Rekao je da dolazi sa mojim ovlašćenjem da preuzme konja. Poslije razgovora sa njim, ta osoba ga je odmah ujutru odvezla sa hipodroma i tri godine ga tražim“, rekla je I. B.

Pokušala je, kaže, da stupi u kontakt sa osobom kojoj je povjerila konja, ali telefon nije bio u funkciji, da bi saznala u nekon trenutku da ta osoba nije više u zemlji.

Slučaj je odmah prijavila policiji – MUP-u Čukarica, a 25. decembra 2020. godine podnijela je preko svog advokata krivičnu prijavu za tešku krađu Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

„U decembru prošle godine su me kontaktirali iz Tužilaštva da su našli mog konja u okolini Leskovca, ali neće da kažu gdje tačno. Moj advokat je u maju ove godine predao zahtjev da Udruženje za zaštitu životinja iz Niša Zoo planet sa veterinarom ode tamo, da vide u kakvom je stanju konj i da, prije svega potvrde da se radi o mom konju. Međutim, od tada do danas ništa“, kaže sagovornica N1.

Nije joj jasno kako su iz Tužilaštva zaključili da je to baš njen konj.

„Da li je moguće da do sada niko ništa ne može da uradi da ja dođem do svoga konja“, pita se žena koja živi u Njemačkoj.

Ona kaže da je vlasnica konja od 22. oktobra 2018. godine, za šta posjeduje svu potrebnu dokumentaciju.

„Meni je u interesu da se konj vrati živ i zdrav“, istakla je ona.

U Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu za N1 su rekli da se vodi postupak u ovom slučaju i da su saslušane dvije osumnjičene osobe. Konj je, kako su rekli, pronađen, ali je Veterinarskoj inspekciji naloženo da prikupi obavještenja i Tužilaštvo čeka na odgovor. Takođe, u Tužilaštvu su rekli da će ispitati i oštećenu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 03:21