УНС слика / - скриншат
31/05/2022 u 18:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УНС осудио лажне дојаве о бомби редакцији Косово онлајн

Због лажног мејла на украјинском језику о постављеној бомби евакуисана зграда у Београду у којој су редакције Косово онлајн, Курира, Курир телевизије, Монда, Еспреса, Националне географије, Она (Елле), Лепа и срећна, Сенса...

Удружење новинара Србије (УНС) осудило је узнемиравање и застрашивање бројних медијских радника дојавом о постављању експлозива у згради у којој је сједиште највећег броја редакција на једном мјесту у Београду.

УНС је затражио од надлежних да учине све што је у њиховој моћи како би пронашли ко шаље ове пријетње.

Због лажног мејла послатог на украјинском језику о постављеној бомби на електронској адредси портала Косово онлине евакуисана је зграда у Београду на Влајковићевој 8 гдје се налази пословна зграда Адриа групе, како је сада навео УНС, а у којој је дио редакције Косово онлајн, уз редакције Курира, Курир телевизије, Монда, Еспреса, Националне географије, Она (Елле), Лепа и срећна, Сенса…

Подсјетили су на синоћњу вијест да је око 21 сат на портал Косово-онлајн стигао имејл на украјинском језику којим је поручено: „У вашим просторијама постављена је експлозивна направа која ће експлодирати тачно у 22:15. часова. Слава Украјини“.

И док Косовска полиција  синоћ у вријеме око 22 часа није имала информације о дојави с обзиром на то да је у импресуму ове редакције наведена адреса у Звечану, заправо је била евакуисана зграда у Београду на Влајковићевој 8, како су синоћ јавили Курир и Косово-онлине, која је пословна зграда Адриа групе, како је сада навео УНС, а у којој је део редакције Косово онлајн, уз редакције Курира, Курир телевизије, Монда, Еспреса, Националне географије, Она (Елле), Лепа и срећна, Сенса…

„Припадници полиције брзо су стигли и евакуисали запослене. После провјере просторија утврђено је да нема експлозивне направе, а запослени су се вратили на радна места“, потврдио је УНС.

УНС наводи да после серије лажних дојава о постављању бомби у бројним институцијама у Србији, ово је прва пријетња упућена медијској кући.

УНС поручује свима који стоје иза ових пријетњи да ће се прије или касније сазнати ко стоји иза ових дојава и застрашује новинаре и медије, да ће бити откривени и да ће морати да одговарају за своје поступке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:45