/ - UNSPALLSH, ILUSTRACIJA
22/10/2021 u 10:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватрена стихија: Код Макарске изгорјело 40 хектара шуме, пожар гасе и два канадера

Јужна и источна страна су погашене током ноћи, а ватре још има на сјеверозападу високо у брду

Око 40 хектара борове шуме и макије изгорјело је у пожару у Бристу код Градаца на макарском подручју који је плануо у четвртак предвечер, а још је активан па га уз ватрогасце гасе и два канадера, преноси Avaz.ba.

У петак се од ватрогасаца дознаје да је пожар избио око 18.30 сати, а јутрос око седам сати према Бристу су полетјела два канадера који би увелике требали олакшати гашење јер се ради о углавном неприступачном терену.

У гашењу судјелује 30 возила и 125 ватрогасаца с макарског, омишког, имотског и сплитског подручја, а у помоћ им је стигло и пет ватрогасаца с два возила из Плоча.

Жупанијски ватрогасни заповједник Иван Ковачевић потврдио је Хини да је до сада изгорјело између 30 и 40 хектара борове шуме и макије те да су на пожариште упућена два канадера.

Истакнуо је да је стање на пожаришту јутрос добро те да ни у једном тренутку у пожару нису биле угрожене куће.

- Цијелу ноћ се радило тако да се пожару није дало да се шири. Јужна и источна страна су погашене током ноћи, а ватре још има на сјеверозападу високо у брду. Горе смо цијелу ноћ вукли пруге и помало сузбијали ватру, но сада ће канадери то ријешити - рекао је Ковачевић, преноси Хина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:01