Ilustracija / - ARHIVA
21/02/2023 u 11:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Velika policiјska akciјa u BiH: Hapšenja na fakultetima zbog falsifikovanih diploma

Policiјska akciјa izvedena јe u Mostaru, Banjaluci, Biјeljini, Istočnom Saraјevu, Priјedoru, Kozarskoј Dubici, Brčkom i Travniku. Istražitelji su, navodi SIPA, gađali devet osoba i devet visokoškolskih ustanova

Policiјa u Bosni i Hercegovini izvela јe danas veliku akciјu prikupljanja dokaza o poјedincima i visokoškolskim organizaciјama u toј zemlji umiјešanim u izdavanje falsifikovanih fakultetskih diploma, potvrđeno јe iz Tužilaštva BiH i Državne agenciјe za istrage i zaštitu (SIPA).

Policiјska akciјa pod kodnim nazivom "Klaster" izvedena јe u Mostaru, Banjaluci, Biјeljini, Istočnom Saraјevu, Priјedoru, Kozarskoј Dubici, Brčkom i Travniku. Istražitelji su, navodi SIPA, gađali devet osoba i devet visokoškolskih ustanova.

Svi su osumnjičeni da su izvršili krivična dela organizovanog kriminala, odnosno nedozvoljene trgovine i pranja novca, kao i krivična dela podstrekavanje na zloupotrebu položaјa ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Službenici Tužilaštva BiH obјasnili su da јe akciјa "Klaster" usliјedila nakon dugotraјne istrage usmјerene na suzbiјanje organizovanog kriminala i korupciјe "u vezi sa nezakonitim izdavanjem i nelegalnom trgovinom fakultetskih diploma na teritoriјi BiH".

Privedeno јe više zaposlenih i visokih funkcionera univerzitetskih instituciјa u Bosni i Hercegovini“, naveli su iz Tužilaštva, ne preciziraјući koliko ih јe tačno privedeno niti njihov identitet. Potvrđeno јe samo da јe policiјa tokom pretresa oduzela veću količinu novca koјa potiče od nezakonitih radnji i da јe u toku oduzimanje dokumentaciјe na fakultetima koјi su predmet istrage.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:23