/ foto: youtube Republika - video
04/11/2021 u 21:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Беливук: Знам ко је убио Салета Мутавог, били смо као близанци

Што се тиче Салета, ујединио се најгори могући слој људи из земље и иностранства, говорио је Веља Невоља

Вељко Беливук на снимцима тврди да су он и Александар Станковић, познатији као Сале Мутави, ослободили фудбалере и навијаче терора које су челници користили, пише Курир/ Република.

Веља Невоља овако описује први сусрет са касније убијеним Станковићем:

- Ја сам Сале. Драго ми је, Веља. Ја сам Сима. У то време био је и један од челника Симе Србије. Сале каже: "Сима би волио да ти и ја једног дана преузмемо причу. Јер ми смо једини, и физички и психички, и сигурно можемо прогурати ту причу." То је била наша прва реченица коју смо изговорили. Дакле први, први и од тог дана почињемо дружење. Јер видимо да све што радимо пролази. Не у негативном смислу да прође, али су се коцкице сложиле за нас. То је било ново и за њега и за мене.

Беливук даље говори о Сале Мутаву:

- Дакле, није тајна да је ишао на Звездине утакмице. Та глупост да је он био вођа на сјеверу и то, то је глупост. Дакле, није тајна да је ишао на Звездину утакмицу, отишао је, давно, као јуниор. И њему је то било ново, а ово је ново за мене. С обзиром на то да је био нов, 90 одсто нашег времена је било на стадиону Партизана. Поједини играчи су нам се жалили да их одређени људи рекетирају. Буквално да их рекетирају, траже од њих новац, бивше пријатеље. И они су нам се жалили, ми смо тада дошли и лијепо смо разговарали са тадашњим вођама навијача, објаснили смо им да је њихово вријеме прошло. Завршили сте каријеру, много сте изнервирали људе, сад нека се ради како треба- казао је тада Беливук.

У овим разговорима он се представља овако:

- Дошао је дечко из Пријепоља, који ради за 12.000 динара, навијач клуба. А ево аутобуса који је бесплатан за Милана, наплаћују му 50 еура нпр. Разумијете шта вам говорим. Било је притужби и од овога и од онога. И сад кад ти људи дођу, жале се, очекују помоћ од тебе. У том тренутку смо се Сале и ја дружили неких шест мјесеци, нашли смо се, да тако кажем, на улици. Свиђали смо се једно другом, допуњавали смо једно друго. Све што замислим и он би у исто вријеме. Били смо као близанци. Деведесет посто ствари које смо радили уопште није било свјесно тих радњи. Толико смо се бавили неким људима у свакојаким пословима, односно у правним причама, гдје људи више не могу без нас. И не знамо како то искористити, на примјер. "Самарјани", отјерали смо тим који је био, који је рекетирао у сваком погледу, управу, клуб, играче, навијаче, а ништа од тога нисмо искористили- говорио је Веља Невоља.

А ево како су функционисали:

- Тренутно радимо. Немамо план, не сједимо овако дома и сад узмемо карту града и типа, данас радимо ово и улазимо у такве ствари. Не! Ми спонтано. Знали смо спонтано да се возимо по граду, јер смо се тако осјећали у том тренутку. И све што смо урадили, урадили смо како треба. И то је оно што смо Сале и ја увијек коментарисали. Све док радимо праву ствар, овај горе ће нас чувати- навео је он.

Беливук каже и да је много људи повријеђено.

- Да детаљније нешто детаљније о томе, не желим, никада то не бих урадио јавно. Ми смо будале. Једино што могу рећи је да смо стали на пут многима, многи који нису у праву, многи су се удружили против нас. И десило се оно што се десило. Постоје ствари о којима не морам да размишљам о томе о чему причам. И има ствари о којима морам много да размишљам, не зато што се некога бојим, већ зато што имам неке своје принципе, једноставно. Ако се зна зашто, зна се. Што се тиче Салета, ујединио се најгори могући слој људи из земље и иностранства. Дакле, најгори могући слој људи, који појединачно ... Сад кад се сретнемо на улици, морали би да нас зову, грле, љубе, али то је слој људи који очигледно јако добро знају шта хоће и на који начин то желе. Нећу ништа коментарисати о њима, да улазим у детаље неког посебног. Не могу о томе, извини, стварно не могу. Не само зато што се некога бојим, јер је тако писало. Тако да бих тог дана зезнуо главу Курира због тога. Уффф, како бих... Да смо се уплашили, уплашили, закачили се са неким. Е, онда бих могао доживотно да кажем том Салеу: "Извини, Сале, ја сам тај, не могу брате! Не могу, ипак имам руку." Знали смо ко је убио Салета. Сви смо знали. Ево како, да вам право кажем, момак који је отишао да ради код њега обезбеђење, приватно да иде са њим, када је питао Сале, "Сале, можеш ли ми рећи с ким смо добри", Сале му је дао најбоље могући одговор: "Нисмо ни са ким." И тако, они слиједе ту логику- казао је раније он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:29