Milorad Dodik / - SKRINšOT - YT
22/05/2024 u 16:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Dodik: Sjutra Federaciji BiH predlažem mirni razlaz

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da je "odlukom o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a potpisan kraj BiH" i najavio da će sjutra sa sjednice Vlade RS u Srebrenici "federalnoj strani biti predložen mirni razlaz".

- Da li će to sve biti ubrzano ili u neko dogledno vrijeme to je stvar procesa. Mi biramo mirni razlaz i to ćemo predložiti sjutra sa sjednice Vlade u Srebrenici. Predložićemo federalnoj strani - rekao je Dodik, prenosi portal Slobodna Bosna.

Parlament RS: Usvojena protestna nota, traže povlaćenje rezolucije o Srebrenici

Dodik je kazao da je Republika Srpska i FBiH su sporazumne strane Dejtonskog sporazuma, a time i Ustav BiH.

Dodik: Rezolucija o Srebrenici bi trajno podijelila BiH

Naveo je da je "u pitanju opsežna pokvarena intervencija međunarodne zajednice, međunarodnog faktora".

-Akcenat je na sve bacilo funkcionisanje zajedničkih institucija koje su opet oni svojim sponzorstvom itekako rušili inkognito radi na tome da predlože i obezbijede podršku Njemačkoj. U tom pogledu ne obavještavaju organe BiH. Organe BiH koje oni tako forsiraju da funkcionišu nisu donijeli nikakvu odluku- navodi Dodik.

Predsjednik RS navodi da je očigledan primjer gdje je, kako kaže, jedan ambasador Ujedinjenih nacija podržan od strane bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

-Sve je to sramno i to znaju veoma dobro Amerikanci, Britanci, Njemci i svi ostali koji se ovdje miješaju, vjerovatno kalkulišući da je to potrebno da se uradi jer će Srbi nekoliko dana galamiti, a onda će nestati- zaključio je Dodik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 15:44