foto: Skrinšot / - FOTO: SKRINšOT
09/07/2022 u 18:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Fotografije ubijenih Srba postavljene od Bratunca do Potočara

Snimak je objavljen na stranici na Fejsbuku Despotovina na kojoj se podsjeća da za ubistvo 3.267 Srba na ovom području u proteklom ratu niko nije krivično odgovarao

Fotografije stradalih Srba koje su pobili pripadnici 28. divizije takozvane Armije Bosne i Hercegovine iz Srebrenice postavljene su pored puta koji vodi od Bratunca do Potočara. Ova divizija je bila pod komandom Nasera Orića.

Snimak je objavljen na stranici na Fejsbuku Despotovina na kojoj se podsjeća da za ubistvo 3.267 Srba na ovom području u proteklom ratu niko nije krivično odgovarao. Nakon objave snimka, policijski službenici u Bratuncu naredili su uklanjanje fotografija duž, a potom su, kako javlja N1 Sarajevo, mještani usprotivili i fotografije postavili na ograde, što znači da se one sada nalaze na privatnim posjedima.

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je Srni da su fotografije postavili članovi porodica poginulih, uz njegovu saglasnost i podršku, sa ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni zločini za koje, kako je kazao, niko nije odgovarao.

"Nadamo se da će svetski zvaničnici, kada budu prekosjutra krenuli u Potočare, vidjeti i ova lica", navedeno je u objavi koju prenose Novosti.

Orić je pred Haškim sudom oslobođen svih tačaka optužnice kojom su ga teretili za zločine počinjene na području Srebrenice i okolnih sela u periodu od decembra 1992. do marta 1993. godine, podsjećaju „Novosti“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 09:12