/ - Милановић (фото: скриншот)
14/04/2022 u 11:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Милановић о наоружавању Србије: Купују кинеске системе који су копије руских

Фућка се мени док год Хрватска има ту врсту заштите, хоће ли Србија имати два или три МИГ-а или некакав систем земља-ваздух, наводи предсједник Хрцатске

Предсједник Хрватске Зоран Милановић данас је био у Ријеци, а након састанка са градоначелник дао је изјаву за медије, преноси Аваз.ба.

Између осталог, коментарисао је и наоружавање сусједне Србије. 

- Ја не знам ко ће њих напасти. Њихов новац, њихове одлуке, њихова ствар. Они нису чланица НАТО-а, то не желе. Остали су без патрона преко ноћи и то је јако трауматично буђење, вјероватно мамурлук и сада купују неке кинеске системе који су копије руских система, вјероватно за класу слабији. Али шта ће с тиме? Хрватска их неће напасти, Америка их неће напасти. Ако их нападну, шта ће с тиме? Могу срушити опет два авиона и бити поносни на то. 

Хрватска је у НАТО-у, Србија није, дакле, фућка се мени док год Хрватска има ту врсту заштите, хоће ли Србија имати два или три МИГ-а или некакав систем земља-ваздух. Ја само гледам и дивим се политичарима како људима продају тако трулу причу јер то кошта.

Србија се мора одлучити, али врло јасно, гдје припада. Неки дан су гласали за искључење Русије из Комисије за људска права УН-а. Нису били суздржани, него су гласали против. С тим стварима се желим бавити што мање, али драго ми је ако је мој сусјед прогледао - рекао је Милановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:21