/ - FOTO: PRINTSCREEN
22/05/2023 u 08:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Požar u zeničkom Domu za stare: 75 osoba evakuisano

Do požara je došlo u jednoj od soba korisnika na spratu objekta pod za sada nerazjašnjenim okolnostima

U Domu za stara lica u zeničkom naselju Crkvice sinoć oko 22.55 časova izbio je požar, a iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona jutros su kazali da u požaru nije bilo teže povrijeđenih.

Evakuacija korisnika Doma završena je u toku protekle noći. Svi su sigurno izmješteni u alternativne ustanove dok njihova ustanova ne bude spremna za ponovni prijem, piše Kliks.

- Nema osoba koje su povrede zadobile od vatrenog plamena, ali ima onih kojima je pružena pomoć zbog dima te su hospitalizovane i nisu u životno ugrožavajućem stanju - kazao je operativni MUP-a ZDK te je dodao da je iz ove ustanove evakuisano 75 osoba.

Do požara je došlo u jednoj od soba korisnika na spratu objekta pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, prenosi Klix.

Po dolasku Službi Hitne pomoći, policije i vatrogasaca započela je evakuacija korisnika Doma, a u akciju su se uključili osim policije i jedinica za podršku MUP-a ZDK te mještani okolnih zgrada koji su pomagali da se korisnici čim prije iznesu, adekvatno zbrinu ispred objekta te na kraju prevezu do alternativnih smještajnih lokacija.

Korisnici Doma za stare i iznemogle osobe su evakuisani u Dom i porodica, Dom za stara lica ZDK i Studentski centar, a oni koji su narušenog zdravlja odvezeni su u zeničku bolnicu.

Na ustanovi nije nastala veća materijalna šteta.

Na lice mjesta sinoć je došao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Mirza Husetić kao i vijećnici koji su bili aktivni učesnici akcije spašavanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:13