/ - FOTO: IZVOR: KOSOVO ONLINE
25/03/2023 u 16:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Priština: Bačene dimne bombe na zgradu Vlade, protest zbog sporazuma

Zahtijevajući ostavku premijera Kurtija, sa jarbola na ulazu u zgradu vlade skinuli su zastave plavo-žute boje na kojima je teritorija Kosova, a na njihovo mjesto okačili bijele zastave

Pristalice neparlamentarne Socijaldemokratske partije bacili su oko zgrade Vlade u Prištini dimne bombe, nezadovoljni sporazumom iz Ohrida od prošle nedelje, a kojim je predviđeno i formiranje Zajednice srpskih opština.

Nekoliko stotina pristalica ove stranke, nastale od nezadovoljnih funkcionera pokreta Samoopredeljenje premijera Aljbina Kurtija, organizovalo je najprije protestnu šetnju centralnim šetalištem u Prištini, da bi se okupili oko zgrade vlade, prenio je RTS.

Zahtijevajući ostavku premijera Kurtija, sa jarbola na ulazu u zgradu vlade skinuli su zastave plavo-žute boje na kojima je teritorija Kosova, a na njihovo mjesto okačili bijele zastave, pokazujući da se prema njihovom mišljenju Kurti predao prilikom postizanja dogovora u Ohridu. Zatim su aktivirali više dimnih bombi, čime je kraće vreme dio i ulaz u zgradu vlade bio obavijen gustim crnim dimom.

Policija je čuvala ulaz u zgradu vlade. Drugih incidenata tokom protesta nije bilo. Iako su protiv sporazuma iz Ohrida, uprkos poziviu da se pridruže, opozicione stranke i njihovi aktivisti nisu bili na protestu, prenosi N1.

VIDEO /FOTO: KOSOVONLINE

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. jun 2023 04:23