Edi Rama / foto vlada cg
19/03/2024 u 21:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Rama se oglasio nakon incidenta: Nisam odgurnuo novinarku

Albanska televizija Siri saopštila je da je premijer Edi Rama gurnuo novinarku Ambroziju Metu, koja mu je postavila pitanje. Domaća i međunarodna novinarska udruženja osudila incident.

Edi Rama odbacio optužbe i poručio da nema zbog čega da se izvini.

Iz televizije Siri su naveli da je Edi Rama gurnuo novinarku nakon što ga je pitala "zašto novac poreskih obveznika ide u novu luku, dok se u sadašnjoj luci Drač prodaju stanovi privatnog investitora".

- Molim vas, ne dirajte me više - rekla je Ambrozija Meta Rami nakon što ju je, kako navodi TV Siri, albanski premijer gurnuo.

Pojedini albanski mediji prenijeli su da je Rama htio da dodirne novinarku po licu, ali da se ona odmakla.

Edi Rama je odbacio tvrdnje da je gurnuo novinarku, dodavši da nema zbog čega da se izvini.

- Izvinjenje? Izvinjenje nakon potpuno gnusne laži, dok se sve vidi na snimku, a i desetak novinara i kamermana su očevici jednostavne istine da ne samo da nije bilo blizu agresije, već je na sva pitanja odgovoreno strpljivo (uprkos nekoliko neetičkih prekidanja) - naveo je Rama na društvenoj mreži Iks.

(VIDEO) Incident povodom pitanja o luci Drač: Edi Rama odgurnuo novinarku

Dodao je da odbacuje "karakterizaciju lidera koji je pokazao prezir prema kritičkoj štampi", što, kako je rekao, "jednostavno nije tačno".

- Naprotiv, pokazujem mnogim etičkim, ali i ponekad neetičkim novinarima svoju punu spremnost da odgovorim na sva pitanja, iako je druga kategorija navikla da ometa - napisao je Rama.

Udruženje albanskih novinara: Rama narušio fizički integritet novinarke

Povodom incidenta reagovalo je Udruženje albanskih novinara, koje je saopštilo da je Rama narušio fizički integritet novinarke.

- Udruženje albanskih novinara izražava solidarnost sa našom koleginicom - navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Albanski premijer poručio je da novinarske organizacije treba da brinu o "zaštiti vrijednosti slobode, demokratije i novinarskog integriteta, ne samo kada im prijete moćnici, već i kada te vrijednosti potkopavaju članovi novinarske zajednice".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:06