/ FOTO INSTAGRAM SKRINšOT: ZUBINPOTOKINFO
06/12/2022 u 14:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sirene u Zubinom Potoku, čule se eksplozije

U trenutku dolaska policije u tri blinidirana vozila i članova opštinske izborne komisije, oglasile su se sirene, nakon čega je uslijedilo okupljanje mještana

Nekoliko stotina Srba okupilo se u centru Zubinog Potoka protestujući zbog namjere članova opštinske izborne komisije da u pratnji policije nasilno uđu u zgradu opštine.

U trenutku dolaska policije u tri blinidirana vozila i članova opštinske izborne komisije, oglasile su se sirene, nakon čega je uslijedilo okupljanje mještana, prenijeli su RTS-u izvori iz Zubinog Potoka.

"Došli su poslije 12 časova i zadržali su se izvjesno vrijeme. Odjeknule su dvije detonacije, nepoznatog porijekla, nakon koji su se policajci i članovi izborne komisije povukli", prenio je isti sagovornik.

Prema podacima sa lica mjesta, članovi opštinske komisije uz asistenciju pripadnika policije nasilno su upali u prostorije opštine, obili vrata i zamijenili brave, prije nego što su napustili zgradu, prenosi Kosovo onlajn.

Današnja akcija policije i članova Opštinske izborne komisije izvedena je po nalogu Centralne izborne komisije koja namjerava da u četiri sjeverne opštine 18. decembra organizuje vanredne izbore za predsjednike opština Zubin Potok, Severna Mitrovica, Leposavić i Zvečan.

Predsjednici tih opština odlučili su 5. novembra da zajedno sa ostalim Srbima na sjeveru KiM napuste sve kosovske institucije nezadovoljni odlukama vlade u Prištini. U Zubinom Potoku je mirno nakon povlačenja policije, prenose Nezavisne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:08