Ватрена кугла / - БФ
06/03/2022 u 10:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ватрена кугла обасјала небо изнад Хрватске: „Било је сјајније од пуног мјесеца“

Хрватски астрономски савез објавио је да је сјајна, ватрена кугла примијећена са много локација из Хрватске и појашњавају да је ријеч о изгарању свемирског тијела вјероватно поријеклом из Астероидног појаса

Синоћ се из Хрватске на небу могао видјети метеор, који је заблијештао око 19.55 сати, а очевици кажу да је био сјајнији од пуног мјесеца.

image

Ватрена кугла

- ФБ

Хрватски астрономски савез објавио је да је сјајна, ватрена кугла примијећена са много локација из Хрватске и појашњавају да је ријеч о изгарању свемирског тијела вјероватно поријеклом из Астероидног појаса које је, према тренутним процјенама, изгорело у атмосфери негдје изнад средње Италије.

- Ватрена кугла сијала је десетак секунди, а била је сјајнија од Мјесеца старог 4-5 дана. Хрватска, односно Глобална метеорска мрежа, забиљежила је појаву те се тренутно прикупљају и обрађују подаци, а прелиминарно саопштење се може очекивати сјутра до краја дана", пише у синоћној објави Хрватског астрономског савеза уз фотографије метеор болида које су снимиле метеорске камере из Хума и Роча у Истри.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:05