/ - FOTO: FACEBOOK VIDEO UPRAVA ZA CIVILNU ZAšTITU I VATROGASTVO HNŽ-E
28/05/2023 u 22:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Velika akcija spasavanja u BiH: Povrijeđena žena visi na stijenama

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske ni nakon 20 naleta nisu mogli prići ni blizu povrijeđenoj planinarki u vrletima planine Velež, izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturi

 U toku je velika akcija spasavanja povrijeđene državljanke Hrvatske koja visi na stijenama planine Velež.

- Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske ni nakon 20 naleta nisu mogli prići ni blizu povrijeđenoj planinarki u vrletima planine Velež", izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić- prenose Nezavisne.

- Dali smo sve od sebe, uradili više od 20 naleta, ali ne može se prići. To su vertikalne stijene. Nigdje ni blizu nismo mogli prići. Imao sam mnogo akcija i uvijek nastojim dati maksimum, ali ovdje ne možemo ništa učiniti", rekao je Kusturić, koji se nalazi u misiji spašavanja.

On je dodao da su sada angažovani planinari iz Gorske službe spašavanja Mostar kako bi se pokušalo doći do povrijeđene i izvući je do tačke odakle je helikopter može transportovati.

Helikopterski servis dobio je poziv u pomoć da evekuiše državljanku Hrvatske koja je povrijeđena u vrletima planine Velež. Sa njom se nalazi jedna muška osoba, prenosi Srna.

U akciji učestvuje veliki broj pripadnika GSS-a i sedam pripadnika GSS-a Prenj.

Spasioci za sada nemaju informacija kako je došlo do ove nezgode, a veze s ekipama na terenu su otežane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 02:30