Photo by Daniel Wirtz on Unsplash
08/06/2021 u 19:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада Хрватске незадовољна: Пресуда Младићу на утврђује одговорност Србије

Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић правоснажно је осуђен пред Хашким трибуналом на доживотни затвор због геноцида

Влада Хрватске поздравила је данас пресуду суда у Хагу којом је Ратку Младићу потврђена казна доживотног затвора, али је изразила незадовољство што није утврђено учешће највиших функционера Србије у свеобухватном удруженом злочиначком подухвату,преноси Н1.

-Овом пресудом Ратко Младић је коначно и правоснажно осуђен за неке од најтежих и најокрутнијих злочина почињених на тлу Босне и Херцеговине, између осталог, да је као учесник неколико удружених злочиначких подухвата починио геноцид, најокрутније злочине против човјечности и повреде правила и обичаја ратовања, с циљем да трајно искорјени Бошњаке и Хрвате с појединих подручја Босне и Херцеговине“, наводи се у саопштењу прес службе хрватске владе.

Влада Хрватске изразила је “незадовољство што у овом правоснажно окончаном поступку није утврђено учешће и највиших функционера Србије у тзв. свеобухватном удруженом злочиначком подухвату“

-Влада такође изражава жаљење и незадовољство што Ратко Младић није оптужен и осуђен за бројна злодјела почињена током агресије на Републику Хрватску, гдје је започео свој крвави поход наставивши га у Босни и Херцеговини- истиче се у саопштењу.

Такође се изражава нада да ће „пресуда доњети барем дјелимичан мир и сатисфакцију жртвама злодјела Ратка Младића и члановима њихових породица“.

Пресуда међународног суда у Хагу је ударна вијест у свим важнијим хрватским медијима.

Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић правоснажно је осуђен пред Хашким трибуналом на доживотни затвор због геноцида и злочина против човјечности над несрбима током рата у БиХ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:50