/ - PHOTO BY CHRISTIAN LUE ON UNSPLASH
24/09/2021 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вон дер Лајен идуће седмице у посјети Западни Балкан

Додала је да ЕУ појачава подршку Западном Балкану кроз нови економски и инвестицијски план, који је вриједан око трећине БДП-а те регије

Предсједница Европске комисије Урсула он дер Лајен сљедеће седмице ће посјетити шест земаља Западног Балкана, објавила је Комисија.

Предсједница вон дер Лајен почиње западнобалканску турнеју у уторак посјетом Албанији, затим исти дан одлази у Сјеверну Македонију. У сриједу ће у истом дану посјетити Косово, Црну Гору и Србију, а у четвртак Босну и Херцеговину.

Вон дер Лајен је прошле седмице у свом говору о стању Уније најавила да ће до краја овога мјесеца посјетити земље Западног Балкана како би потврдила преданост процесу приступања.

- До краја мјесеца посјетићу ту регију. Тиме желимо упутити јасну поруку о нашој преданости процесу приступања. Дугујемо то свим младима који вјерују у будућност Европе - изјавила је вон дер Лајен у свом говору о стању Уније на пленарној сједници Европског парламента у Стразбуру.

Додала је да ЕУ појачава подршку Западном Балкану кроз нови економски и инвестицијски план, који је вриједан око трећине БДП-а те регије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:21