Дикић у Вишем суду / - Интернет
24/03/2022 u 21:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Враћен са границе: Дикићу забрањен улаз у БиХ

Галић је рекао да је Дикић враћен на граничном прелазу Рача, али да Гранична полиција БиХ са тим нема никакве везе

Бивши командант Жандармерије Србије генерал Братислав Дикић враћен је данас са границе БиХ због евиденције у регистру о странцима, који попуњава и води Служба за послове са странцима, рекао је вечерас Срни директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић.

Галић је рекао да је Дикић враћен на граничном прелазу Рача, али да Гранична полиција БиХ са тим нема никакве везе.

 - Ми смо субјект који само поступа по ономе што неко убаци. То је евиденција о странцима коју пуни Служба за послове са странцима и они воде тај регистар, такозвани РОС -  појаснио је Галић,  преноси Кликс.

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић рекао је Срни да је регистар страних држављана у власништву Министарства сигурности БиХ, Граничне полиције и Службе за послове са странцима.

 - Ако је неко уписан у базу онда пише и због чега је ту и то је прочитао гранични полицајац - рекао је Ујић и додао да је Обавјештајно-сигурносна агенција (ОСА) БиХ једино надлежна да каже да је неко пријетња по сигурности БиХ.

Подсјетимо, Дикић је осуђен на осам година затвора пред Вишим судом у Подгорици за покушај државног удара на дан парламентарних избора у Црној Гори октобра 2016. године.

Првостепеном пресудом Дикић је осуђен за помоћ у покушају тероризма и стварање криминалне организације. Апелациони суд је укинуо ту пресуду и поступак вратио на поновно одлучивање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:37