/ FOTO YOUTUBE
10/08/2022 u 18:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić i Kurti u Briselu potpisuju deklaraciju

“Tom deklaracijom bi se dala podrška procesu da se nestala lica pronađu i njihove sudbine riješe"

Predsjednik Srbija Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti sastaju se 18. avgusta u Briselu, a kako saznaje “Nova” na tom sastanku trebalo bi da bude potpisana zajednička deklaracija o rešavanju pitanja nestalih na Kosovu. Prema  informacijama, tekst deklaracije je u dobroj mjeri usaglašen i čeka se trenutak da bude potpisan.

Zvanična agenda sastanka Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija javnosti još nije poznata. I dok srpska strana očekuje da se razgovora o problemu sa ličnim kartama i preregistraciji vozila sa srpskim tablicama, što je umalo dovelo do nasilja na Kosovu, Kurti je u izjavi za medije naveo da je to za prištinsku vlast gotova stvar.

Kako saznaje “Nova”, u Briselu bi na dnevnom redu, međutim, moglo da bude potpisivanje deklaracije o rešavanju nestalih i to bi trebalo da bude predstavljeno kao veliki iskorak u odnosima dvije strane.

“Tom deklaracijom bi se dala podrška procesu da se nestala lica pronađu i njihove sudbine riješe. Taj dokument bi trebalo da potpišu Kurti i Vučić i to bi trebalo da odjeknu u javnosti. Tekst je završen i čeka se trenutak da bude potpisan”, kaže izvor .

On navodi da bi na jesen trebalo da bude rešavano pitanje imovine i povratka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:37