/ - FOTO: YOUTUBE ALEKSANDAR VUčIć
17/02/2023 u 20:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Još jedna zemlja povukla priznanje Kosova

Sutra će se nastaviti razgovori oko nastavka dijaloga u Briselu, naveo je Vučić i najavio da će razgovarati sa Žozepom Boreljom

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je još jedna država povukla priznanje  Kosovo, ali da će otkriti koja je to zemlja u pitanju za jedno desetak dana, prenosi Nova S.      

Vučić je, javljajući se iz Minhena, naveo da je dijalogu sa Prištinom bio glavna tema, pored evropskog puta Srbije, na njegovim današnjim sastancima sa visokim zvaničnicima.

-Ljudi u Srbiji moraju da znaju da tu epohalnih, pozitivnih novosti niti je bilo niti će moći da bude, imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazi naša država više decenija, a danas je 15 godina od proglašenja nezavisnosti takozvane države Kosovo- naveo je Vučić.

Sutra će se nastaviti razgovori oko nastavka dijaloga u Briselu, naveo je Vučić i najavio da će razgovarati sa Žozepom Boreljom.

-Govorili smo o neophodnosti formiranja ZSO, oni su sami na sastanku rekli da znaju šta su te linije koje Srbija neće da prekorači. Mi smo bili veoma precizni i jasni- rekao je Vučić.

Predsjednik je saopštio da je još jedna država povukla priznanje Kosova.

-Mi smo u posjedu još jedne od nota za privlačenje priznanja, ali je dogovor sa tom zemljom da sačekamo desetak dana da objavimo. To bi bila 27 ili 28 zemlja koja je povukla priznanje- naveo je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:22