/ - FOTO: YOUTUBE ALEKSANDAR VUčIć
28/11/2022 u 15:35 h
Dan portallDan portall
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Kurti računa na silu zapadnih zemalja, situacija vri

-Kurti računa na silu zapadnih zemalja. Dobro je da znamo na šta računa, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Oslu da je sa norveškim domaćinima razgovarao o Kosovu i Metohiji, ali i priorotetno o bilateralnim odnosima, prenose Novosti. Prije svega u energetici, u kojoj, kaže, moramo da ostvarimo značajan napredak, u čemu mogu da nam pomognu partneri iz Norveške.

-Razgovarali smo o svim važnim temama, za nas je pitanje KiM od ogromnog značaja. Razgovarali smo suštinski o tome, jer Norveška bolje, tačnije i preciznije od svih, dijagnostikuje stanje na terenu, razume situaciju i prati sve. Oni su neko ko čuva mir u 20. i 21. vijeku, po završetku višedecenijskih sukoba koje su imali i to poštuju, rekao je Vučić u izjavi novinarima.

Bilo je, kaže, riječi o poslednjim razgovorima o KiM i rezultatima dogovora, o neophodnosti da se sačuvaju mir i stabilnost, te o procesu dijaloga.

-Ja, kao i obično nisam prebacivao krivicu na drugu stranu, već sam se trudio da ukažem koliko je više povjerenja potrebno da na drugačiji način razgovaramo o budućnosti. Oni će nastaviti da prate taj proces, rekao je Vučić i dodao:

- Kurti računa na silu zapadnih zemalja. Dobro je da znamo na šta računa - rekao je on.

-Situacija na Sjeveru i svud na Kosovu govori da situacija tamo vri, doslovno vri, prekipjelo im je svuda, o Metohiji da i ne govorim, plus 19 upada ROSU i FTO - rekao je Vučić dodavši da je posredi sistematski progon. Predsjednik je dodao da Kurti ne poštuje dogovore neće da se vraća u prošlost sem kad to njemu odgovara.

- Ako Kurti kaže da je za njega završeno pitanje statusa, ako... Ja se oslanjam na Povelju Ujedinjenih nacija i Rezoluciju 1244, rekao je predsjednik. 

– Vazda će Kvinta da podržava Albance na KiM, to je njihvo dijete i oni će da ga ljuljaju do kad mogu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:09