/ - VUčIć
02/04/2023 u 17:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić najavio skoro ukidanje radnih dozvola u okviru Otvorenog Balkana

Uskoro očekujem završetak procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bilo, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske saradnje između svih nas- rekao je Vučić u Veroni

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Veroni u Italiji da uskoro očekuje ukidanje radnih dozvola u okviru Otvorenog Balkana i da je to osnova ekonomske saradnje uključenih zemalja.

- Uskoro očekujem završetak procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bilo, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske saradnje između svih nas- rekao je on u Veroni gdje se u okviru inicijative Otvoreni Balkan sastao s premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije, Dimitrom Kovačevskim i Edijem Ramom.

Oni su posjetili Međunarodni sajam vina VINITALY 2023.

- Razgovarali smo o mnogo važnih pitanja kako bismo pripremili sve prije početka ljetnje sezone. Razgovarali smo i o bezbjednosti hrane i usaglašavanju elektronskih karata, prijemu novih identifikacionih kartica i sva trojica smo se složili da ćemo moći da napravimo napredak naredih mjeseci po tom pitanju- rekao je Vučić novinarima.

Srbija je, dodao je, povećala uvoz i trgovinsku razmjenu sa Sjevernom Makedonijom za oko 50 odsto u poslednje tri godine.

On je na pitanje novinarke da li bi pitanje Kosova moglo biti prepreka izmedju Srbije i Albanije u Otvorenom Balkanu rekao da lideri dvije države vode „odgovornu politiku“.

- Edi i ja pričamo o saradnji, možda nekada imamo oprečne izjave, ekonomija je osnova odnosa naše dvije zemlje. Bitno je da se građani tih zemalja osjećaju sigurno. Lako je dobiti političke poene vrijeđajući nekoga- rekao je Vučić i dodao da vjeruje u buduće prijateljstvo između srpskog i albanskog naroda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:05