Александар Вучић / - ФОТО: ПРЕДСЕДНИШТВО СРБИЈЕ
02/10/2021 u 22:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: НАТО и КФОР jедина реална заштита Срба на Косову

Вучић jе рекао да Срби на Косову „не воле“ КФОР због агресиjе НАТО на СР Jугославиjу 1999. године, али jе додао да су НАТО и КФОР „jедина реална заштита“ тамо, „на нашу жалост, били су и Руси, али су се повукли, а остао jе НАТО“

Предсjедник Србиjе Александар Вучић изjавио jе да су Срби задовољни што су се косовске специjалне jединице повукле са положаjа на приjелазима између Србиjе и Косова, Jариње и Брњак.

- Било jе напето и било jе малтретирања наших људи – "Склоните jедан камион, па склоните до краjа". Видjели сте одушевљење нашег народа када су њихове снаге напуштале сjевер Косова - казао jе Вучић у Дубаиjу, јавља Аваз.ба.

Говорећи о споразуму Београда и Приштине из Брисела, коjим jе превазиђена криза на Косову изазвана увођењем привремених таблица за возила из Србиjе, Вучић jе рекао да нема лаких споразума нити „ништа лако за Србиjу“.

Навео jе да Србиjа „фактички“ нема присуство на Косову од 1999. године, након чега се догодио прогром 2004. године, а 2008. jе проглашена и независност.

- Од тада се боримо да држимо нос, ако не уста, изнад воде. Да чувамо безбjедност за наше људе на Косову. Борите се у условима у коjима циjела западна хемисфера врши притисак да предате оно што вам jе остало од носа - навео jе Вучић за Прву ТВ.

Вучић jе рекао да Срби на Косову „не воле“ КФОР због агресиjе НАТО на СР Jугославиjу 1999. године, али jе додао да су НАТО и КФОР „jедина реална заштита“ тамо, „на нашу жалост, били су и Руси, али су се повукли, а остао jе НАТО“.

Он jе истакао да не вjеруjе да ће заjедница српских општина, на чиjе се формирање Приштина обавезала Бриселски споразумом, бити основана, „зато што зна с ким Србиjа има посла“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 13:06