/ - (Александар Вучић) Фото: SCREENSHOT
20/04/2022 u 14:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Нема напретка у имплементацији обавеза преузетих од стране Приштине

Вучић је истакао да Србија подржава активности и напоре Мирослава Лајчака да се политиком компромиса дође до решења

Предсједник Републике Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана, Мирославом Лајчаком, јавља N1.

Са њим је разговарао о наставку дијалога између Београда и Приштине, а посебно о значају Бриселског споразума који је потписан прије девет година, саопштено је из кабинета предсједника Србије.

Како се наводи, Вучич је рекао да је од потписивања Бриселског споразума прошло девет година, а да и даље нема напретка у имплементацији обавеза које је преузела Приштина, прије свега у вези са оснивањем Заједнице српских општина и додао да Србија очекује да се постигнути договори поштују и примене у пуној мјери.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак изјавио је да ће наставити да се у потпуности ангажује на наставку дијалога под окриљем Европске уније без даљег одлагања, додавши да чланице ЕУ очекују да две стране имплементирају све што је договорено у оквиру процеса дијалога у последњих десет година, стоји даље у саопштењу.

Вучић је истакао да Србија подржава активности, напоре и намјере Мирослава Лајчака да се политиком компромиса дође до решења, без ултиматума и наметнутих решења, у жељи да се покаже разумевање и за њене државне и националне интересе, а не само за националне интересе Албанаца.

Он је захвалио Мирославу Лајчаку на посвећености, додајући да је он у Србију увек добродошао, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 13:30