/ FOTO YOUTUBE
28/06/2022 u 18:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Niko neće ugroziti našu samostalnost

Podsjetio je da su preci na Vidovdan na Kosovu branili i kulturu, naglasivši da je Vidovdan i "ideal i moralna vertikala"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u Palati Srbija. 

- Vjekovima već mi svakog 28 juna odgovaramo na isto pitanje: da li slavimo pobejdu ili poraz, junaštvo ili uzaludnu žrtvu? Ova pitanja se međusobno mijenjaju, potiru, a zaboravljamo da istina može da bude samo jedna. Zbog te jedinstvene istorije želim da kažem koliko ovaj datum znači za opstanak ove države. Vidovdan je mnogo više od pitanja i odgovora. On je putokaz, zvijezda čiji sjaj pratimo, on nam omogućava onu vrstu samoinspiracije koji je jedini način da jedan narod preživi bez njega uz istoriju kakva je bila naša odavno bismo se utopili u druge veće narode ili rasuli na sitna i beznačajna plemena. To je kult u koji vjerujem i adrenalin koji nam omogućava da se suprotstavimo svakoj opasnosti i vječnu inspiraciju da nastavimo dalje. Za nas je Vidovdan najprecizniji način mjerenja vremena. To je naša golgota, ali i vaskrsnje moralno - rekao je Vučić na početku svog govora, piše Blic.

Podsjetio je da su preci na Vidovdan na Kosovu branili i kulturu, naglasivši da je Vidovdan i "ideal i moralna vertikala".

- Moramo da idemo u Evropu zbog budućnosti, ali i da imamo dovoljno hrabrosti da toj Evropi kažemo mišljenje koje im se možda ne sviđa- kazao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:43