Вучић и Додик на конференцији за новинаре / - INTEL
06/01/2022 u 10:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић о санкцијама Додику: Србија није срећна, изазови су пред нама

Што се тиче притиска на медије и гашења медијских слобода и проглашавања једног медија или ставља једног медија под санкције, Вучић каже да је то ужасна одлука

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће 10. или 11. јануара разговарати са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић о актуелној ситуацији и поручио да Србија ни у једној тачки, не само да се неће сагласити са санкцијама, већ ни на који начин неће проводити санкције против припадника свог народа и представника српског народа у БиХ и Републици Српској.

Ријеч је о веома компликованим стварима које нису за „хитну и хитру“ реакцију, рекао је Вучић.

- Ово доноси бројне изазове, не само за Републику Српску, већ и за Републику Србију. Оно што могу да кажем то је да Србија није срећна, нити мисли да је рјешење у санкцијама. Нема никакве сумње да се Србија неће сагласити са овом одлуком, нити ће спроводити санкције - поручио је он, преноси Нова.рс.

Што се тиче притиска на медије и гашења медијских слобода и проглашавања једног медија или ставља једног медија под санкције, Вучић каже да је то ужасна одлука.

- Имаћемо много питања за америчку администрацију око неких других медија и веза са кримилаом и корупцијом на које нам се чини да је немогуће пружити адекватан одговор. Али, то ћемо оставити за време после Божића. разаговарао сам јуче и са Додиком и Цвијановић и наставићемо разговоре у данима пред нама - додао је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:25