/ - FOTO: PRINTSCREEN
03/02/2023 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić optužio Rusiju da podržavaju Dveri: A ja nikad u životu nisam pozvao Navaljnog

Poslanik Dveri Ivan Kostić pitao je Vučića ko ga savjetuje da odriče institucionalne saradnje sa Ruskom Federacijom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na današnjoj sjednici parlamenta da Rusi pomažu Dveri, ali da im to nikad nije zamjerio. Odgovarajući na optužbu poslanika Dveri da se odrekao jedinog partnera koji čuva Srbiju u Ujedinjenim nacijama, Vučić je dodao i da nikad u životu nije sreo ni Alekseja Navaljnog ili nekog drugog...

Poslanik Dveri Ivan Kostić pitao je Vučića ko ga savjetuje da odriče institucionalne saradnje sa Ruskom Federacijom.

-Devet mjeseci se niste čuli s Putinom, Dačiću ne dozvoljavate da se Sergejem Lavrovim… Predsjednik Skupštine Srbije na četiri poziva u Dumu ne smije da ode. Zbog čega se odričete jedinog partnera koji nas čuva u Savjetu bezbjednosti UN- rekao je Kostić.

Vučić je odgovarajući rekao da su geopolitičke okolnosti za Srbiju najlošije u poslednjih 10 do 15 godina.

-Šta se promijenilo – ništa, osim što je teže i lošije za nas. Što se institucionalne saradnje tiče, bio sam jedini koji se sreo sa ministrom Lavrovim u septembru mjesecu u UN. Zbog toga sam bio oštro kritikovan svuda na Zapadu. Mislite li da treba da izlažemo Srbiju pritisku i da to radimo svaki dan? Što ‘pomažete’ državi na takav način? Šta smo mi uradili protiv ruskih interesa što sjedimo i trpimo? Ne miješamo se u njihove sukobe. Svaki dan gledam na Telegram mrežama priče o srpskim dobrovoljcima? Što rušite srpske zakone? Jesam li im nekada zamjerio što vas pomažu, a ja nikad nisam u životu pozvao Navaljnog ili nekog drugog. Pa, nisam. Ali samo razlika između mene i vas je što ja poštujem Rusiju, a ne služim Rusiji, već Srbiji- rekao je Vučić prenosi Nova.rs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. mart 2023 00:57