/ - FOTO: YOUTUBE ALEKSANDAR VUčIć
16/05/2023 u 19:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Veliki pritisci-suština da Srbija prizna Kosovo, a da Priština ne uradi ništa

Dodao je da je SNS pružila punu podršku odlukama koje se uvijek tiču postizanja kompromisa, ali i čuvanja nacionalnih i državnih interesa, po svaku cijenu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija izložena velikim pritiscima po pitanju Kosova, a da je suština svih tih pritisaka – da Srbija prizna Kosovo, a da Priština ne ispuni ništa.

Vučič je novinarima, nakon sjednice Predsjedništva SNS prenio da su glavna tema bile težina političke situacije sa kojom je Srbija suočena i svi pritisci kojima je izložena, a posebno oni koji se tiču Kosova, piše Kosovonline.

"Jasno je i nedvosmisleno, na osnovu izvještaja Petra Petkovića, ali i onoga što sam ja govorio, da postoji 'de fakto' plan kojim pokušavaju da Srbiji i Srbima kažu da su neki izvršili sve obaveze, time što su saslušali izlaganje o Zajednici srpskih opština, ali da je suština plana da mi njih priznamo, a da oni ne učine ništa", rekao je Vučić.

Dodao je da je SNS pružila punu podršku odlukama koje se uvijek tiču postizanja kompromisa, ali i čuvanja nacionalnih i državnih interesa, po svaku cijenu.

Vučič je dodao da su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u zemlji i da je zatraženo od vlade da intenzivnije i  snažnije pristupi reformama u javnim preduzećima i hrabrijem nastupu ka daljem privlačenju stranih direktnih inevsticija.

Naveo je i da će na Skupštini SNS, 27. maja u Kragujevcu, 4.000 delegata birati novo rukovodstvo stranke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 03:45