/ - PRINTSKRIN TV PRVA
25/05/2023 u 22:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić zamolio Željka Mitrovića da ukine rijaliti: Vidjećemo da li hoće ili neće

Ne može to za dan da se završi, ali za nekoliko dana možda razmotri mogućnost da to ukine, kazao je predsjednik Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je večeras da je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću uputio molbu da kroz nekoliko dana razmotri opciju da ukine rijaliti programe na toj televiziji. Podsjetimo, jedan od zahtjeva protesta "Srbija protiv nasilja" jeste ukidanje programa koji promovišu nasilje, poput rijalitija.

- Ja sam razgovarao sa vlasnikom vaše televizije i zamolio ga i rekao mu da jedan dio građana Srbije smatra da rijalitiji nisu dobra stvar. Ja znam kakav je njegov (Mitrovićev) i stav kuće i dobrog dijela gledaoca koji gledaju taj program- rekao je Aleksandar Vučić za TV Pink.

On je istakao da je to „njegova molba“ Mitroviću prije nego što krene da se razgovara o svemu tome.

- Naravno, te zabrane ne mogu da važe samo za njega, nego i za sve druge, ali sam ga zamolio da, prije nego šte razgovara u okviru REM-a o svemu tome, sam napravi taj potez- rekao je Vučić.

- Ne može to za dan da se završi, ali za nekoliko dana možda razmotri mogućnost da to ukine, da li će ili neće, to ćemo da vidimo. Svakako sam ja rekao i spremni smo da razgovaramo o tome, ali i o svim drugim stvarima, kazao je on.

Podsjetimo, hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa, jedan je od zahtjeva protesta „Srbija protiv nasilja“.Inače, Vučić je tokom večerašnjeg uključenja za Pink rekao i da je obišao povrijeđene iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Na sjutrašnjem skupu ponudiće nova rešenja i dijalog

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sutrašnjem skupu "Srbija nade" ponuditi nova rješenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

Vučić je rekao da u demokratijama ne mogu svi da misle isto, ali je normalno da se te tenzije rješavaju izborima, kao i da postoji procedura kako se smjenjuje predsjednik.

- Potrebno je sakupiti potpise dvije trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smjenu predsjednika - ja sam smijenjen. Ali, ako narod kaže da nisu, onda su oni u problemu- rekao je Vučić za TV "Pink".

On smatra da je opozicija zloupotrijebila tragediju i u danima žalosti pozvala na političke proteste, što će, kako je rekao, ući u anale političkog beščašća, jer se to nigdje u svijetu nije dogodilo.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:43