/ - INSTAGRAM
07/04/2023 u 07:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Zapad nas je tukao da bi nam oteo Kosovo, a ne zbog Miloševića

On je kazao da Beograd pomaže Srbima na Kosovu davanjem "ogromnog novca" i diplomatskom borbom, a da sukob sa NATO-om i zapadnim svijetom žele jedino "neodgovorni ljudi"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Beogradu da su zapadne zemlje bombardovale Jugoslaviju da bi Kosovo bilo nezavisno, a ne zbog politike tadašnjeg srpskog lidera Slobodana Miloševića.

- Oni koji su nas tukli, nijesu to radili zbog Slobodana Miloševića, već zbog svojih geopolitičkih interesa, da bi nama oteli Kosovo. I još se čudom čude kako se to koprcamo i kako to štitimo međunarodno pravo i Povelju UN - rekao je Vučić za RTS.

Vučić je kazao da Beograd pomaže Srbima na Kosovu davanjem "ogromnog novca" i diplomatskom borbom, a da sukob sa NATO-om i zapadnim svijetom žele jedino "neodgovorni ljudi".

- Ko god misli da treba da idemo u sukob sa NATO-om, ja ću mu reći da taj nije normalan. Da li čeznem za sukobom sa NATO-om, ne, i daću sve od sebe da ga nikada ne bude. Sve i da to želite, imamo li šansu da to dobijemo? A ne želim ga jer ne mislim da nam treba svađa i sukob sa zapadnim svijetom", naveo je Vučić.

Vučić: Crna Gora ima uvijek pruženu ruku Srbije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 16:17