Александар Вулин / - Фото: РТРС
23/09/2021 u 14:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Црногорске политичаре страх од српског света, не од велике Албаније

У одговору шефу црногорске дипломатије Ђорђу Радуловићу, министар унутрашњих послова Србије је поручио да принцип неповредивости граница мора почети од Србије

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да је идеја “српског света” постојала вијековима, те да је страх неких политичара у Црној Гори од политичког обједињавања Срба већи него од територијалног стварања “велике Албаније”, јављају србијански медији.

-Велика Албанија’ се у Црној Гори доживљава као дио евроатлантских интеграција. Онај ко је признао лажну државу Косово нема права да говори о неповредивости граница и мора бити спреман да прихвати посљедице својих одлука- рекао је Вулин.

У одговору шефу црногорске дипломатије Ђорђу Радуловићу,  министар унутрашњих послова Србије је поручио да принцип неповредивости граница мора почети од Србије.

-Српски свет је идеја политичког обједињавања Срба и постојала је вјековима прије мене, а била је посебно популарна у Црној Гори, истина, прије него су неки Срби открили да су Црногорци-навео је Вулин.

Он је истакао да сви народи који имају велики број сународника ван граница матичних држава раде на политичком и културном обједињавању и то никоме није проблем, осим ако Срби хоће да се окупе и о кључним националним питањима мисле и дјелују на исти начин.

Вулин је навео да је Србија матица свим Србима и дужна је да брине о њима без обзира гдје живе, саопштено је из МУП-а Србије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:46