/ FOTO YOUTUBE NOVO JUTRO
16/10/2022 u 10:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Kurti je kukavica, svoje strahove prikriva odlukama koje izazivaju nasilje

Na pitanje da li očekujete nove jednostrane akcije Prištine, Vulin je rekao da je Kurti je kukavica

Nije pitanje da li mi želimo u EU, već je pitanje da li EU želi Srbiju. Sudeći po sumanutim ucjenama kojima nas izlažu da priznamo Kosovo, ukinemo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Rusiji, oni nas ne žele, kazao je lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

- Što prije prihvatimo da nas ne žele i da nam tu nije ni mjesto, biće nam bolje. Odnos prema EU nije pitanje emocija već racionalnih odluka, rekao je ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, prenosi Kosovo onlajn.

Vulin je to izjavio u intervjuu za "Novosti", na pitanje da li je nakon otvorenog isporučivanja zahtjeva iz Brisela da Beograd uvede sankcije Rusiji i prizna Kosovo došlo vrijeme da Srbiija odustane od evrointegracija, kako je i sam svojevremeno predlagao.

Na pitanje da li očekujete nove jednostrane akcije Prištine, koja od izbijanja ukrajinske krize koristi svaku priliku da destabilizuje prilike na Kosovu i u regionu i da za to optuži Beograd i predsjednika Vučića, Vulin je rekao da je Kurti je kukavica i da je kao takav sklon da svoje strahove prikriva odlukama koje izazivaju nasilje. 

"Da, potpuno sam siguran da će Šiptari pokušati silom da zauzmu sjever Kosova i Metohije. Kada se to desi EU će pozvati obje strane da se uzdrže, a SAD će nas upozoriti da ne preduzimamo ništa što može da ugrozi bezbjednost njihovih trupa na KiM, a drugog dana će optužiti Vučića da je kriv za nasilje jer nije priznao KiM. Srbija će skoro sve učiniti za mir, a Šiptare molim da se uzdrže od nasilja, neće im to dobra donijeti", naveo je Vulin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:19