Александар Вулин / - МУП Србије
12/07/2022 u 14:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Poštujem tugu majki Srebrenice, ali zašto niko ne pusti suzu za crnim maramama srpskih majki

Kad su Srbi u pitanju nije tako. Srpski bol ne zanima nikoga. Za srpskim žrtvama se niko ne okreće, poručio je on

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin stigao je danas u Srebrenicu, gdje je prisustvovao obilježavanju godišnjice stradanja srpskih vojnika i civila u selima Biljača, Brod Sase, Zagoni i Zalazje kod Srebrenice, prenosi Avaz.ba.

Obilježavanje 30 godina je počelo služenjem parastosa i polaganjem vijenaca kod spomenika i kosturnice u Zalazju kod Srebrenice. Vulin je u svom obraćanju poručio da je nezadovoljan zato što na današnjem obilježavanju nije bilo nikog osim Srba.

- Ovdje neće biti nikoga osim nas Srba. Neće doći predstavnici međunarodne zajednice, neće biti predstavnika drugih država. Srpske rane bole samo Srbe - poručio je Vulin.

Kazao je i da kažu da sreća razjedinjuje, a da bol izjednačava.

- Kad su Srbi u pitanju nije tako. Srpski bol ne zanima nikoga. Za srpskim žrtvama se niko ne okreće. Za crnim maramama srpskih majki baš niko neće da pusti suzu. Ja poštujem tugu i bol bijelih marama majki Srebrenice, ali ne razumijem zašto niko ne može da pusti ni jednu jedinu suzu i podijeli bol sa crnim maramama srpskih majki. Koliko iskopanih očiju sudije Ilića je potrebno da se osudi jedan Naser Orić. Na to nam niko nije dao odgovor i zato se mi sjećamo. Iza mene su dva spomenika u dva rata, da ne bi bilo trećeg spomenika, ne smijemo da zaboravimo - rekao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:28