/ FOTO YOUTUBE SKRINŠOT
06/10/2022 u 09:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu

Iz kompanije su naveli da je ova odluka rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja

Najveća niskotarifna avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, WizzAir, saopštila je da će od 1. novembra zatvoriti bazu u Sarajevu.

"S dubokim žaljenjem smo morali donijeti tešku, ali odgovornu odluku, da 1. novembra zatvorimo svoju bazu u Sarajevu. Putnici s rezervacijama na koje utiče ova odluka danas će biti kontaktirani putem mejla sa savjetima o svim njihovim opcijama, koje uključuju ponovnu rezervaciju, puni povrat novca ili 120 odsto originalne cijene u vidu kredita avio-kompanije", saopštili su iz Wizz Air-a.

Iz kompanije su naveli da je ova odluka rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja, prenosi Klix.ba.

"Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promjenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše bosansko-hercegovačke baze u Tuzli, te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu", najavili su iz avio-kompanije.

Prioritet kompanije je, kako su naveli, da se minimizira sveukupni poremećaj za bosanskohercegovačke putnike i zaštiti proces zapošljavanja ekipe.

Posadi, pilotima i kabinskom osoblju Wizz Air-a sa aerodroma Sarajevo ponuđena je mogućnost da lete iz druge baze u Bosni i Hercegovini (BiH) ili iz susjedstva.

"Uprkos neviđenim poteškoćama u turističkoj industriji u posljednje dvije godine, Wizz Air ostaje opredijeljen ka dugoročnom rastu u BiH, stvarajući stotine direktnih radnih mjesta, istovremeno stimulišući turističku i ugostiteljsku industriju. Iskreno se izvinjavamo našim klijentima zbog neugodnosti koje je ova odluka izazvala", poručili su iz avio-kompanije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:01