Илустрација (Херцег Нови-Ж.Б., приватна архива)
08/08/2021 u 10:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За колико се може наћи смјештај у Боки которској

Као најјефтинија опција у Перасту испоставља се соба за двоје од 35 еура, на три минута од плаже

Ко једном љетује у Боки которској, обично јој се враћа. Међутим, чак и ако немате неког код кога изнајмљујете апартман или сте тек сад схватили да би то могло да буде ваше идеално бјекство на море у августу - понуда приватног смјештаја је још довољно шарена да можете да нађете неки по својој мјери. Или џепу.

У самом Котору у августу просјек цијена смjештаја који се издаје преко сајта Аирбнб је 88 еура. Апартман за двоје кошта око 40 еура дневно минимум, а станови на мало бољим позицијама у Старом граду и с мало атрактивнијим погледима изнајмљују се за 80-100 еура, преноси портал Nova.rs.

У Доброти је нешто већа понуда, а распон цијена је од 30 еура за скроман апартман за четворо, до 170 еура за модеран и опремљен, у првом реду до мора. Просек је 10-20 еура по особи.

У Пераст су позвани они који желе и могу да себи приуште прави луксуз, какав, на примјер, нуди вила која се изнајмљује за 850 еура по ноћењу. У њој може да борави осам особа, има базен, башту и сопствени излаз на море, а смјештена је у самом центру. Ипак, та цијена значајно оскаче чак и у контексту понуде других фенси вила у том крају, које се изнајмљују за 100-300 еура дневно и све имају сличне „адуте“. Као најјефтинија опција у Перасту испоставља се соба за двоје од 35 еура, на три минута од плаже.

У Херцег Новом таква кошта 19 еура по ноћењу. Апартман за петоро с погледом на град и море може да се нађе за 33 еура, али луксузни апартмани уз море и старинске виле су од 100 до 250 еура.

С друге стране, на Јадранској магистрали, потезу од Котора ка Прчњу, цијене апартмана уз море (али и пут) се тренутно крећу од 50 до 170 еура, углавном уз гарантован фантастичан поглед, приватну плажицу и јединствени мир.

Соба за двоје у Тивту може да се нађе за 22 еура, док је „делукс“ апартман за шесторо, са приватном плажом, 168 еура. Просјечна цена је 60 еура на ноћ, мада, све наравно зависи и од броја људи који треба ту да бораве – двособан апартман с терасом може да се нађе и за 35 еура, а прима чак шесторо људи. Кућа с базеном и сауном, с четири спаваће собе за осам особа може да се изнајми за 260 еура по ноћењу.

Ипак, и то је јефтино наспрам читавог комплекса на Луштици који се састоји од неколико кућа у камену и стаклу у којима може да ужива више од 22 људи, с терасама са којих пуца фантастични поглед на залив, базеном, сауном, баром… Да, и то се изнајмљује у Боки, по цијени од 850 еура за ноћ, наводи Nova.rs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:00