/ - фото: ФЕЈСБУК
25/09/2021 u 12:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Запаљен центар за регистрациjу, у Звечану напад експлозивном направом

Ова кривична дјела наjбоље показуjу шта би се догодило на граничним прелазима Jариње и Брњак да нису присутне Специjалне jединице за обезбеђивање реда и сигурности“, истакао jе косовски министар, Џељај Свећља

Косовски министар унутрашњих послова Џељаљ Свећља саопштио jе данас да су непознате особе запалиле претходне ноћи Центар за регистрациjу возила у Зубином Потоку, а да jе уjедно извршен напад и у Центру за цивилну регистрациjу у Звечану.

Џељаљ Свећља саопштио jе на Фејсбуку да се ноћас у 1 после поноћи догодио криминални акт са терористичким елементима. Он jе навео да су осумњичени запалили регистрациони центар коjи се налази у општини Зубин Поток, јавља Н1.

Косовска полициjа одмах jе изашла на лице мјеста и ускоро ћемо имати нове информациjе, каже.

Свећља уjедно додаjе да се догодио напад и у Центру за цивилну регистрациjу у Звечану, а са, како се сумња, експлозивном направом.

– Ова кривична дјела наjбоље показуjу шта би се догодило на граничним прелазима Jариње и Брњак да нису присутне Специjалне jединице за обезбеђивање реда и сигурности – истакао jе косовски министар.

Поручио jе да jе министарство унутрашњих послова, са своjим агенциjама, посвећено поретку, безбједности и владавини закона и да jе гарант „суверених одлука Владе Косова“.

– Упркос оваквим радњама, наставићемо са пуном посвешћеношћу у спровођењу одлуке на цијелоj териториjи Косова – казао jе Свећља.

Он jе позвао све грађане на Северу Косова да поштуjу законе, али и да не дозволе да њима „манипулишу они коjи живе кроз политику и имаjу материjалну корист само захваљуjући тензиjама“.

На снимку коjи jе за Коссев доставио Зубин Поток ИНФО могуће jе видети дим код улазних врата зграде.

Командир ватрогасне станице у Зубином Потоку Саша Божовић рекао jе за Коссев да jе ватра захватила двије канцелариjе у згради општине у коjоj, у тренутку избиjања пожара, ниjе било никог.

Пожар jе угашен ноћас око пола три.

Божовић ниjе могао да потврди шта би могао да буде узрок пожара, наводећи да ће то да утврде надлежни инспектори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:20