Žozep Borelj, Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić / Instagram: budućnostsrbijeav
18/03/2023 u 22:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završena trilaterala u Ohridu: 11 sati razgovora Borelja, Vučića i Kurtija

Sastanak, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj odvijao se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka

Trilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i šefa diplomatije EU Žozepa Borelja u Ohridu upravo je završen. Očekuje se da će se uskoro Borelj obratiti novinarima.

Sastanak, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj odvijao se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Kako je ranije najavila pres služba Evropske unije, prvo su se održali odvojeni bilateralni sastanci sa Vučićem i Kurtijem, jedan za drugim, nakon čega će je uslijedio zajednički trilateralni sastanak.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj obratiće se medijima poslije današnje runde dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu i obavijestiti ih o rezultatu razgovora, ali neće odgovarati na pitanja, izjavio je portparol EU Peter Stano.

On je rekao da se radi o "uobičajenoj praksi", kakva se sprovodila poslije svake runde dijaloga u Briselu.

U Ohridu je danas oko 15 časova počeo trilateralni sastanak predsjednika Srbija Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, sa zvaničnicima Evropske unije - visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Sastanku su prethodili odvojeni bilateralni susreti Vučića i Kurtija Boreljom i Lajčakom. Ovo je bio sastanak na visokom nivou u okvIru nove runde dijaloga Beograda i Prištine uz posredništvo EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:32