Photo by Gene Jeter on Unsplash, ilustracija
07/10/2021 u 09:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због снимака насиља над мигрантима хрватска полиција оформила радну групу

Снимке и прича о насиљу над мигрантима у сриједу су објављени у више земаља, а доносе свједочанства миграната, медицинског особља, истраживача, аналитичара

Начелник управе за хрватску границу Зоран Ничено потврдио је у сриједу навечер да је Равнатељство полиције оформило радну групу која ће “отићи на терен” након објаве снимки на којој маскиране особе ударају мигранте и из Хрватске их тјерају у БиХ, преноси Avaz.ba.

Медији су раније објавили снимак на којима мушкарци с фантомкама на глави тјерају мигранте из Хрватске преко рукавца ријеке Коране, ударајући их палицама какве имају припадници интервентне полиције, а неки носе и подјакне налик на дио униформе те јединице.

Наводи се да је ријеч о снимкама из јуна направљеним за вријеме осмомјесечног новинарског истраживања у којем је РТЛ-ова екипа судјеловала с колегама из истраживачке новинарске мреже Лигхтхоусе Репортс из Низоземске, швицарског СРФ Рундсцхауа, њемачког АРД Студиа Беч, АРД Монитора, француског Либератиона, низоземског Поинтера, Новости и дер Спиегела.

Снимке и прича о насиљу над мигрантима у сриједу су објављени у више земаља, а доносе свједочанства миграната, медицинског особља, истраживача, аналитичара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:32