Европска унија (илустрација)
10/05/2021 u 11:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Расправа у Бриселу: Желимо да понудимо Западном Балкану бољу перспективу

Борел је истакао важност Западног Балкана за ЕУ те додао како ће на састанку разматрати начине "како да региону понуде бољу и јачу европску перспективу

Шефови дипломатија чланица земаља Европске уније (ЕУ) одржаће данас у Бриселу расправу о снажнијем политичком ангажовању Уније с партнерима на Западном Балкану), јавља Анадолија.

Како је уочи састанка изјавио високи представник Европске уније (ЕУ) и потпредсједник Европске комисије Ђозеп Борел, ситуација на Западном Балкану је једна најважнијих тема о којој ће данас расправљати.

"Желимо да имамо нови увид у ситуацију на Западном Балкану и видјети како се можемо више ангажовати у региону", изјавио је Борел.

Борел је истакао важност Западног Балкана за ЕУ те додао како ће на састанку разматрати начине "како да региону понуде бољу и јачу европску перспективу."

Министри вањских послова Уније ће и у уторак засједати у формату “Општи послови”, а шефови држава или влада треба у јуну да разговарају како односе са Западним Балканом уградити у стратегијске приоритете ЕУ-а.

Борел је најавио да ће током састанка разговарати и о климатским промјенама и сарадњи са Сједињеним Америчким Дравама на том пољу, као и о односима с Русијом, о ситуацији у Либану те о одгађању палестинских избора који су били заказани за 22. мај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:33