/ ilustracija - PHOTO BY VOO QQQ ON UNSPLASH
26/12/2023 u 10:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aerodrom u Istanbulu dobio novu pistu

U govoru na otvaranju piste, Erdogan je naglasio kako je aerodrom Sabiha Gokcen odigrao ključnu ulogu u razvoju privrede i turizma u Turskoj

Predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, prisustvovao je otvaranju nove piste na međunarodnom aerodromu u Istanbulu Sabiha Gokcen, poručujući da država namjerava da i dalje razvija avio-saobraćaj.

U govoru na otvaranju piste, Erdogan je naglasio kako je aerodrom Sabiha Gokcen odigrao ključnu ulogu u razvoju privrede i turizma u Turskoj.

"Vremenom smo vidjeli da aerodrom ima poteškoća u ispunjavanju sve većeg putničkog saobraćaja. Potom smo 2009. godine završili novu zgradu terminala. Odlučili smo 2012. godine da izgradimo drugu pistu potrebnu u okviru razvojnih planova aerodroma", rekao je Erdogan.

Prema njegovim riječima, vrijednost radova na pisti kao i na pomoćnim objektima iznosila je 970 miliona dolara, prenosi Klix.ba.

"Dužina naše piste, koja će udvostručiti avio-saobraćaj, je 3,54 hiljade metara", dodao je Erdogan.

On je najavio i da namjeravaju da iskoriste maksimalan kapacitet aerodroma.

"Kako bismo osigurali maksimalan kapacitet u smislu avio-saobraćaja, koristićemo našu novu pistu za slijetanje, a staru za polijetanje aviona. Međunarodni aerodrom će imati kapacitet da primi više od 85 miliona putnika godišnje sa puštanjem u rad nove piste", zaključio je Erdogan

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:44