Amerikanac, Turska, zemljotres / - FOTO: FEJSBUK
17/02/2023 u 21:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Amerikanac dao otkaz i otišao u Tursku da spasava živote

On je i ranije pomagao u Turskoj nakon zemljotresa u Golcuku 1999. godine

Mnogi volonteri iz različitih zemalja došli su u Tursku kako bi učestvovali u potragama i spašavanju ljudi nakon zemljotresa koji u pogodili ovu zemlju i Siriju. Jedan od njih je i Dean Villiam Solter (58), američki vatrogasac, koji živi na Filipinima.

Čim je čuo za zemljotrese u Kahramanmarašu, Solter je rekao svom menadžeru na novom radnom mjestu da ne može doći. On je i ranije pomagao u Turskoj nakon zemljotresa u Golcuku 1999. godine, javljaju turski mediji.

Amerikanac je putovao gotovo devet hiljada kilometara kako bi došao na zemljotresna stratišta.

- Došao sam ovdje o svom trošku. Pozvao sam svog novog šefa i rekao da ne mogu da počnem sa poslom jer moram da im pomognem. Kad sam vidio potres, pripremio sam svu svoju opremu i ukrcao se u avio”, rekao je Solter.

Navodeći da je učestvovao u više od 20 katastrofa širom svijeta, ocijenio je kako je najgori ovaj zemljotres, u kojem je do sada živote izgubilo više od 45 hiljada ljudi, piše N1.

- Danas je bio veoma emotivan i težak dan. Izvukli smo tijela dvije djevojke iz ruševina. Poginule su zagrljene u zemljotresu, otkrio je hrabri Amerikanac.

Solter je Turke opisao kao “veoma optimističan i gostoljubiv” narod.

- Turska je doživjela nevjerovatnu katastrofu. Veoma strašan događaj. Svijet treba pomoći Turskoj finansijski, medicinski, na svaki način. Odazvali smo se pozivu Turske u pomoć i to ćemo činiti i dalje. Nadam se da se svi na svijetu mole za Tursku, poručio je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:11