/ илустрација: Ж.Б.
02/10/2021 u 14:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Авио-компаније кршиле потрошачка права

Група европских авио-превозника прихватила је да рефундира новац путницима чији су летови отказани током пандемије коронавируса

Група европских авио-превозника прихватила је да рефундира новац путницима чији су летови отказани током пандемије коронавируса. Оне су се обавезале да ће убудуће пружати боље информације о правима путника.

Након разговора са представницима Европске комисије, 16 авио-превозника се сложило да рефундира новац и да боље информише путнике када компаније отказују летове, али и да понуди ваучере само када их путници изаберу, преноси Б92.

Међу авио-компанијама које су постигле договор су, између осталих, Аир Франце КЛМ, Бритисх Аирwаyс, ЕасyЈет, Lufthansa, TAP и Wizz Air.

- У раној фази пандемије, неке авио-компаније су гурнуле ваучере путницима- рекао је европски комесар за правосуђе Didie Raynolds и додао да су се понашале против правила ЕУ о заштити потрошача.

Он је казао да је то било неприхватљиво. Национални органи у појединим државама ЕУ одговорни су за спровођење закона Уније о заштити потрошача.

Законом ЕУ, односно Уредбом, о сарадњи у заштити потрошача, створена је мрежа државних извршитеља за координацију по таквим питањима

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 09:19